Prostownik

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.auto.com.pl Strona Główna -> Narzędzia, wyposażenie warsztatu, inny sprzęt mechaniczny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szogun301

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 34
Skąd jesteś (miejscowość/region): kraków
Posiadane auto: renault megane 1997 1.4 Eco
Piwa: 0/0
PostWysłany: Wto 25 Lis 2014, 20:02    Temat postu: Prostownik Odpowiedz z cytatem

Witam, mam takie pytanie , ładuje akumulator około 5 godzin i wylonczyly mi sie wszystkie cztery żaróweczki. posłuchałem i dalej brzęczał , po stuknięciu się zaświeciły i działały bo po czasie jedna zgasła. Dzisiaj znowu go podłączyłem i 3 godziny było ok , ale teraz znowu żaróweczki nie świecą ale prostownik dalej brzęczy. Czy dalej ładuje czy się zepsuł. Dziękuję za odpowiedz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
petarda

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 28 Lut 2011
Posty: 1346
Skąd jesteś (miejscowość/region): Gdańsk
Posiadane auto: Fiat Bravo 1,9 16V
Piwa: 57/9
PostWysłany: Wto 25 Lis 2014, 20:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A stukałeś prawą czy lewą ręką i raz czy dwa razy? Wink
_________________
|
Jak opuścić kopary biedakom?
Zajechać na stację limuzyną BMW 745 full wypas, wysiąść z gracją...
... i zatankować gazu za 50 zeta Smile)
full lans Smile)
|
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
szogun301

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 34
Skąd jesteś (miejscowość/region): kraków
Posiadane auto: renault megane 1997 1.4 Eco
Piwa: 0/0
PostWysłany: Wto 25 Lis 2014, 21:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na zmiane Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
petarda

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 28 Lut 2011
Posty: 1346
Skąd jesteś (miejscowość/region): Gdańsk
Posiadane auto: Fiat Bravo 1,9 16V
Piwa: 57/9
PostWysłany: Wto 25 Lis 2014, 22:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo niedobrze, pukanie prawą włącza odsiarczanie a lewą zmienia prąd ładowania Laughing
Na poważnie to nikt nie zgadnie co się świeciło i dlaczego zgasło, tym bardziej że nikt zapewne nie wie jaki masz prostownik.
Chcesz coś wiedzieć w temacie napięć to bez wzięcia miernika do ręki nie obejdzie się.
_________________
|
Jak opuścić kopary biedakom?
Zajechać na stację limuzyną BMW 745 full wypas, wysiąść z gracją...
... i zatankować gazu za 50 zeta Smile)
full lans Smile)
|
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
milejow

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 28 Mar 2010
Posty: 5914
Skąd jesteś (miejscowość/region): lublin
Posiadane auto: Clio II ph3-1,2/8v-2004:Laguna kombi II ph2 2.0,16V B/G,2006:Clio III ph2-1.2,16v-2011
Piwa: 407/11
PostWysłany: Wto 25 Lis 2014, 22:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szogun301 napisał:
Na zmiane Very Happy

Prostownik to nie bęben.
Rozebrać, sprawdzić w którym miejscu i co nie łączy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
Reklama








Wysłany: Wto 25 Lis 2014, 22:20    Temat postu: reklama

Powrót do góry
Keram2504
Moderator

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 17 Kwi 2010
Posty: 5431
Skąd jesteś (miejscowość/region): Mazowsze
Posiadane auto: Mercedes A-140 2000 Gaz Prins
Piwa: 193/114
PostWysłany: Sro 26 Lis 2014, 00:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podczas "ładowania" mogłeś podłączyć miernik i wiedziałbyś czy ładuje....czy automat zdechł.
Niektóre prostowniki mają bezpieczniki. Niekiedy dwa.
Niewiele wiemy o sprzęcie z jakiego korzystasz.
_________________
Rozwiązałeś problem? Odpisz. Inni będą Ci wdzięczni.
Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
szogun301

Debiutant
Debiutant


Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 34
Skąd jesteś (miejscowość/region): kraków
Posiadane auto: renault megane 1997 1.4 Eco
Piwa: 0/0
PostWysłany: Sro 26 Lis 2014, 17:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za odpowiedzi. Rozwiązałem problem, zamiast bezpiecznika ktoś dal druciki żeby się stykało i jak stukałem to się łączyły i odłanczaly . Głupia sprawa ale nikt się nie przyznał ze się nim bawił czy go używał
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.auto.com.pl Strona Główna -> Narzędzia, wyposażenie warsztatu, inny sprzęt mechaniczny Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group