Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kedlaw07
Auto Maniak
Dołączył: 25 Sie 2010 Posty: 4370 Skąd jesteś (miejscowość/region): Opole/opolskie Polska Posiadane auto: Jazz sx-cool 1.2 i-dsi 2006, Hyundai i20, UFO 2007 1,8 Mruczek w aucie
Piwa: 177/54
|
Wysłany: Sro 18 Lip 2018, 17:17 Temat postu: Ajvar - czyli co jeszcze można dodać |
|
|
Witajcie wszystkie kobitki.
Wiem że to temat trochę na czasie, no ale dział jakby nie dla faceta.
Jednakże chciałbym zasięgnąć Waszej porady.
Mianowicie chodzi mi o jakiekolwiek dodatki do ajvar'a .
Przecież to Wy najlepsze jesteście w przygotowaniu różnego rodzaju potraw.
Wiadomo, że podstawowe składniki ajvar'a to papryka, papryka ostra, bakłażan, cebula, czosnek oraz soli i pieprzu można jeszcze coś dodać.
Tylko właśnie co dodać i w jakich proporcjach.
Z góry dziękuję za pomoc.
kedlaw07 z Mruczkiem _________________ Jeżeli uważasz, że POMOGŁEM POSTAW PIWO. Kupiłeś jazza przeczytaj Akcje serwisowe Hondy
Stan licznika: 182 500 km Honda obecny olej: 0W20 Amsoil, aku 35Ah-6L www.kotekmruczek.5v.pl
www.kotekmruczek.cba.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
cywilowa
Czytelnik
Dołączył: 19 Sie 2019 Posty: 1 Skąd jesteś (miejscowość/region): Warszawa Posiadane auto: honda
Piwa: 0/0
|
Wysłany: Pon 02 Gru 2019, 12:14 Temat postu: ajvar daniem głównym? |
|
|
No pierwszy raz spotykam się z sytuacją, kiedy ktoś chciałby zrobić z pasty danie główne. Powiem Ci kolego, że kucharka ze mnie nienajlepsza... ale ajvar jest bardziej dodatkiem do potrawy niż \"gwoździem programu\" podczas jakiejś uczty Z tego co kojarzę, to na Bałkanach wykorzystuje się go najwięcej. Także warto poszukać przepisów kuchni serbskiej, chorwackiej itd. I zadbaj o to, żeby wszystkie produkty były naturalne, wysokiej jakości - inaczej smak będzie zupełnie inny, gorszy |
|
Powrót do góry |
|
|
dissidenth
Czytelnik
Dołączył: 20 Maj 2020 Posty: 2 Skąd jesteś (miejscowość/region): Bielsko-Biała Posiadane auto: Mercedes ML w 163 2.7 CDI
Piwa: 0/0
|
Wysłany: Pon 15 Cze 2020, 13:41 Temat postu: |
|
|
do jednego słoika ajvara dodaję dwie puszki czy tam kartoniki pomidorów. Przyprawić pieprzem ziołowym oraz lubczykiem. To już jest mega dodatek do wszelkiego rodzaju potraw. Ale mogę jeszcze polecić pastę w natki rzodkiewki z prażonym słonecznikiem i czosnkiem. Oba osobno smakują wyśmienicie, ale w połączeniu to, jak dla mego podniebienia, "mieszanka wybuchowa" Tego smaku nie da się opisać. No i mega zdrowe Polecam, smacznego! _________________ (punkt 22 regulaminu) |
|
Powrót do góry |
|
|
|