Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Keram2504 Moderator
Auto Maniak
Dołączył: 17 Kwi 2010 Posty: 5434 Skąd jesteś (miejscowość/region): Mazowsze Posiadane auto: Mercedes A-140 2000 Gaz Prins
Piwa: 194/114
|
Wysłany: Nie 30 Mar 2014, 22:23 Temat postu: |
|
|
Ryba w ananasie.
Składniki:
0,5 kg filety ryb morskich
Do sosu;
puszka ananasa
2 cebule
ketchup pikantny Helmansa 450 g
żadnych przypraw nie dajemy
Ryby doprawiamy, w panierkę i smażymy.
Sos;
Kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy,
ananasa kroimy w kostkę ok 1x1 cm i na patelnię do cebulki, chwilę podsmażamy i dodajemy sok z puszki po ananasach i pakujemy ketchup całą zawartość mieszamy, chwilkę niech się pobulboni i mikstura gotowa.
W salaterce okładamy warstwami rybę, (możemy z lekka rozdrobnić) miksturę z ananasem i tak do końca produktów. Najlepiej jak na końcu wyłożymy miksturę. Odstawiamy aż wszystko się przegryzie i możemy próbować.
Pytania? Odpowiem.
Smacznego _________________ Rozwiązałeś problem? Odpisz. Inni będą Ci wdzięczni.
Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
Emiś
Junior admin
Dołączył: 18 Lut 2010 Posty: 7671 Skąd jesteś (miejscowość/region): Dolny Śląsk.(ok.Lubina|) Posiadane auto: Citroen C5 Kombi 2.0 16v LPG,,Renault Scenic 2,016v Lpg BRC 2006
Piwa: 209/71
|
Wysłany: Nie 06 Kwi 2014, 18:40 Temat postu: |
|
|
Boczek zawijany nacierany czosnkiem _________________ Nie znam się,kobietą jestem ...
(zpa 1256585) |
|
Powrót do góry |
|
|
Keram2504 Moderator
Auto Maniak
Dołączył: 17 Kwi 2010 Posty: 5434 Skąd jesteś (miejscowość/region): Mazowsze Posiadane auto: Mercedes A-140 2000 Gaz Prins
Piwa: 194/114
|
Wysłany: Nie 06 Kwi 2014, 19:56 Temat postu: |
|
|
Grochówka ale nie z torebki Na wędzonce.
Taka, że łyżka w misce stoi. _________________ Rozwiązałeś problem? Odpisz. Inni będą Ci wdzięczni.
Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
Emiś
Junior admin
Dołączył: 18 Lut 2010 Posty: 7671 Skąd jesteś (miejscowość/region): Dolny Śląsk.(ok.Lubina|) Posiadane auto: Citroen C5 Kombi 2.0 16v LPG,,Renault Scenic 2,016v Lpg BRC 2006
Piwa: 209/71
|
Wysłany: Nie 06 Kwi 2014, 19:58 Temat postu: |
|
|
Aby gęsto i dużo
Mój boczuś za chwilę wyciągnę z piekarnika _________________ Nie znam się,kobietą jestem ...
(zpa 1256585) |
|
Powrót do góry |
|
|
JAROLPH Moderator
Auto Maniak
Dołączył: 25 Paź 2009 Posty: 928 Skąd jesteś (miejscowość/region): Piła Posiadane auto: Honda CBR 1100XX Super Blackbird1100. Vectra C 1.9 150 KM
Piwa: 41/17
|
Wysłany: Nie 06 Kwi 2014, 21:38 Temat postu: |
|
|
U mnie prym wiedzie placek po węgiersku, ale też nie przejdę obojętnie koło prostej zupy pomidorowej. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Nie 06 Kwi 2014, 21:38 Temat postu: reklama |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Keram2504 Moderator
Auto Maniak
Dołączył: 17 Kwi 2010 Posty: 5434 Skąd jesteś (miejscowość/region): Mazowsze Posiadane auto: Mercedes A-140 2000 Gaz Prins
Piwa: 194/114
|
Wysłany: Nie 06 Kwi 2014, 21:58 Temat postu: |
|
|
Wrzuć przepis, wypróbuję. _________________ Rozwiązałeś problem? Odpisz. Inni będą Ci wdzięczni.
Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
JAROLPH Moderator
Auto Maniak
Dołączył: 25 Paź 2009 Posty: 928 Skąd jesteś (miejscowość/region): Piła Posiadane auto: Honda CBR 1100XX Super Blackbird1100. Vectra C 1.9 150 KM
Piwa: 41/17
|
Wysłany: Nie 06 Kwi 2014, 22:34 Temat postu: |
|
|
Nie no sprawa jest prosta, robisz ciasto jak na placki ziemniaczane, bierzesz dużą patelnie, i cała sztuka polega na tym żeby usmażyć duży placek ziemniaczany na całą dużą patelnie (ciężko jest przewrócić na drugą stronę, ale się da), trzeba położyć go na talerzu i na jednej połowie nałożyć wcześniej przygotowany gulasz z warzywami. Placek złożyć na pół posypać serem albo jakimś zielskiem ze śmietaną, i smacznego.
_________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Keram2504 Moderator
Auto Maniak
Dołączył: 17 Kwi 2010 Posty: 5434 Skąd jesteś (miejscowość/region): Mazowsze Posiadane auto: Mercedes A-140 2000 Gaz Prins
Piwa: 194/114
|
Wysłany: Nie 06 Kwi 2014, 22:47 Temat postu: |
|
|
No to wolną chwilą kuchnia należy do mnie. _________________ Rozwiązałeś problem? Odpisz. Inni będą Ci wdzięczni.
Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
Emiś
Junior admin
Dołączył: 18 Lut 2010 Posty: 7671 Skąd jesteś (miejscowość/region): Dolny Śląsk.(ok.Lubina|) Posiadane auto: Citroen C5 Kombi 2.0 16v LPG,,Renault Scenic 2,016v Lpg BRC 2006
Piwa: 209/71
|
Wysłany: Pon 07 Kwi 2014, 11:11 Temat postu: |
|
|
Ja robiłam w tamtym tygodniu.
Szeroka łopatka i da się odwrócić.Chyba,że będzie za mało mąki to się będzie rozwalać. _________________ Nie znam się,kobietą jestem ...
(zpa 1256585) |
|
Powrót do góry |
|
|
Eli..by2554
Czytelnik
Dołączył: 03 Kwi 2014 Posty: 2 Skąd jesteś (miejscowość/region): Elbląg Posiadane auto: Honda Civic VII
Piwa: 0/0
|
Wysłany: Czw 10 Kwi 2014, 23:44 Temat postu: |
|
|
1-makaron ze szpinakiem i kurczakiem
2-łosoś z kaszą kuskus i smaczną surówką ewentualnie zamiast kaszy bataty i puree z marchewki
3-a mój chłopak mówi że najbardziej lubi jeść jajka sadzone smażone na silniku taka mądrala z niego XD |
|
Powrót do góry |
|
|
thermon5
Czytelnik
Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 5 Skąd jesteś (miejscowość/region): Zabrze Posiadane auto: brak
Piwa: 0/0
|
Wysłany: Pon 14 Kwi 2014, 08:37 Temat postu: |
|
|
Moja ulubiona potrawa to ryba po grecku , co prawd to potrawa wigilijna ale ja ją spożywam bardzo często , smażony filet rybny przekłada się mieszanką smażonych warzyw super. |
|
Powrót do góry |
|
|
JAROLPH Moderator
Auto Maniak
Dołączył: 25 Paź 2009 Posty: 928 Skąd jesteś (miejscowość/region): Piła Posiadane auto: Honda CBR 1100XX Super Blackbird1100. Vectra C 1.9 150 KM
Piwa: 41/17
|
Wysłany: Pon 14 Kwi 2014, 10:42 Temat postu: |
|
|
Od kiedy ryba po grecku jest potrawą wigilijną? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
mk0367
Auto Maniak
Dołączył: 20 Sty 2014 Posty: 859 Skąd jesteś (miejscowość/region): OLSZEWO-BORKI/OSTROŁĘKA Posiadane auto: Poprzedni Voyager 2.5 Pb+Lpg 1995...czarna perła obecnie voyager 2.4 Pb+Lpg 2000rok...chrysler PT 2.0 Pb +LPg 2001 rok.
Piwa: 60/1
|
Wysłany: Pon 14 Kwi 2014, 21:51 Temat postu: |
|
|
JAROLPH napisał: | Od kiedy ryba po grecku jest potrawą wigilijną? |
To zależy od tradycji rodzinnych w danym regionie.U mnie tez kiedyś matka robiła na święta...
A ja robię wtedy kiedy mam ochotę...
Trochę inaczej niż kolega podał.....ryba usmażona/filet/ ,
warzywa skostkowane i duszone /marchew,seler, pietruszka,trochę cebuli/ , póżniej doprawione na słodko-kwaśno...czyli pod koniec duszenia dodajemy cukier,sól,pieprz czarny i ziołowy,przyprawa wg smaku i bardzo dużo koncentratu pomidorowego....dusimy i uciskamy sitkaczem rozgniatając warzywa aż powstanie jednorodna gruboziarnista masa o konsystencji papki....cały czas mieszamy na koniec aby nie przypalić.
Usmażoną rybę układamy i obkładamy farszem warzywnym albo rozrywamy rybę na drobne kawałki i mieszamy z warzywami....
Pychota... |
|
Powrót do góry |
|
|
Keram2504 Moderator
Auto Maniak
Dołączył: 17 Kwi 2010 Posty: 5434 Skąd jesteś (miejscowość/region): Mazowsze Posiadane auto: Mercedes A-140 2000 Gaz Prins
Piwa: 194/114
|
Wysłany: Pon 14 Kwi 2014, 22:21 Temat postu: |
|
|
Ryba po grecku ma tyle wspólnego z Grecją co ruskie pierogi z Rosją.
Robię to często ale warzyw nie maltretuję na papkę. Jedynie starte i usmażone. Doprawiam podobnie. _________________ Rozwiązałeś problem? Odpisz. Inni będą Ci wdzięczni.
Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
|
mk0367
Auto Maniak
Dołączył: 20 Sty 2014 Posty: 859 Skąd jesteś (miejscowość/region): OLSZEWO-BORKI/OSTROŁĘKA Posiadane auto: Poprzedni Voyager 2.5 Pb+Lpg 1995...czarna perła obecnie voyager 2.4 Pb+Lpg 2000rok...chrysler PT 2.0 Pb +LPg 2001 rok.
Piwa: 60/1
|
Wysłany: Pon 14 Kwi 2014, 22:40 Temat postu: |
|
|
Keram2504 napisał: | Ryba po grecku ma tyle wspólnego z Grecją co ruskie pierogi z Rosją.
Robię to często ale warzyw nie maltretuję na papkę. Jedynie starte i usmażone. Doprawiam podobnie. |
Co prawda to prawda....ale nazwa chwyta...od lat....
Napisałem gruboziarnista masa o konsystencji papki.....chodziło o płynność farszu warzywnego....a warzywa są rozgniatane ale czuć każde, takie porównanie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|