Scenic lpg poziom paliwa

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.auto.com.pl Strona Główna -> Instalacje LPG - IV generacja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcin.scenic

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 17 Paź 2018
Posty: 3
Skąd jesteś (miejscowość/region): Piotrków
Posiadane auto: Scenic 1.6
Piwa: 0/0
PostWysłany: Pią 19 Paź 2018, 00:35    Temat postu: Scenic lpg poziom paliwa Odpowiedz z cytatem

Cześć wszystkim
Założyłem instalacje Zenit do scenica II 1.6 i powiedziano mi w warsztacie ze potrzebny mi emulator poziomu paliwa bo licznik bedzie zle wskazywał poziom paliwa jak bede jezdził na gazie. Załozyli mi emulator ale podczas jazdy normalnie mi spada poziom paliwa mimo ze jade na gazie. Przy dłuzszej trasie normalnie potrafi sie zapalis rezerwa. Czy to jest normalne? W warsztacie mowią ze tak ma być
pozdrawiam Marcin
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
MyNameIsNobody

Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 21 Lut 2017
Posty: 54
Skąd jesteś (miejscowość/region): Dolnośląskie
Posiadane auto: C4 coupe vtr pack lpg inside
Piwa: 2/5
PostWysłany: Pią 19 Paź 2018, 06:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak ma być. Emulator "resetuje" poziom paliwa przy ponownym uruchomieniu silnika.
_________________
Życie jest zbyt piękne i krótkie, żeby jeździć dieslem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
marcin.scenic

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 17 Paź 2018
Posty: 3
Skąd jesteś (miejscowość/region): Piotrków
Posiadane auto: Scenic 1.6
Piwa: 0/0
PostWysłany: Nie 21 Paź 2018, 00:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieki za pomoc a powiedz kolego czy sa jakieś instalacje albo jakiś sposób zeby jednak ten poziom paliwa nie opadał podczas jazdy? moja zona ma z tym problem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
karmarek

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 23 Paź 2018
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość/region): Wrocław
Posiadane auto: Megane
Piwa: 0/0
PostWysłany: Sro 24 Paź 2018, 19:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie bardzo z tego co wiem to zawsze poziom bedzie opadał i ma wracać po ponownym uruchomieniu, trzeba resetować licznik kilometrów. były jakieś patenty na wskazanie poziomu gazu na wskazniku benzyny na desce ale to chyba vialle robiło takie rzeczy. w twoim przypadku raczej tylko emulator
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
marcin.scenic

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 17 Paź 2018
Posty: 3
Skąd jesteś (miejscowość/region): Piotrków
Posiadane auto: Scenic 1.6
Piwa: 0/0
PostWysłany: Sro 24 Paź 2018, 21:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o cholerka to pewnie drogi taki gips ale fajne rozwiązanie.
bedzie musiała zona to jakos zaakceptować, moze wreszcie bedzie wiedziała ile przejezdza miesiecznie i ile to kosztuje:). generalnie instalacja spisuję się bardzo dobrze i nie moge sie doczepić ale ta ciagla rezerwa na wyswietlaczu... ach te francuzy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.auto.com.pl Strona Główna -> Instalacje LPG - IV generacja Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group