Pomocy, lose conection

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.auto.com.pl Strona Główna -> Elektryka/Elektronika/Komunikaty.
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Blondyna2177

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 28 Lis 2017
Posty: 3
Skąd jesteś (miejscowość/region): Małopolska
Posiadane auto: Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 km 2002r.
Piwa: 0/0
PostWysłany: Sro 29 Lis 2017, 20:57    Temat postu: Pomocy, lose conection Odpowiedz z cytatem

Witajcie :)
Od prawie roku jestem szczęśliwa posiadaczką Stila ale... ( zawsze musi byc jakieś ale :/ ) od pewnego czasu przy próbie rozruchu mojego autka zapala się komunikat loose conection i wtedy samochód nie "zatrybi". Bywa ze po przekreceniu przeze mnie zapłonu nawet 5 razy wciąż to samo, czasem dwa a czasem pali na dotyk. Dodam ze czujnik położenia wału korbowego został wymieniony i nadal to samo, czujnik położenia wałka rozrządu tez ( choć nie wiem czy to ma w tej sytuacji znaczenia). Akululator tez jest ok. A więc wymyśliłam wyczytałam że może to przez przekaznik masy body. I stąd moje pytanie. Gdzie go szukać? Który to? Proszę o podpowiedź :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
jareq08

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 1499
Skąd jesteś (miejscowość/region): swiętokrzyskie
Posiadane auto: stilon 1.9 jtd, braval 2,0mjtd 165, pandziocha 1,3jtd 75KM.
Piwa: 96/3
PostWysłany: Sro 29 Lis 2017, 22:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Trzeba wyczyscic i przekonserwowac skrzynke bezpiecznikow kolo akumulatora.Jest ona rozbieralna.Auto ma juz nascie lat ,wiec cos tam moglo przysniedziec i nie ma dobrego kontaktu.Mozna na poczatek wymienic przekazniki ,czerwone sa 30A, czarne 20A,nawet mozna je zamienic miejscami.Slychac pompe w zbiorniku ,gdy wlaczysz zaplon?
_________________
Drogie Panie za kierownicą,zamiast bawić się telefonem,pobawcie się manetką od kierunkowskazów,,,może wyrobicie sobie ten nawyk informowania innych o zmianie kierunku jazdy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
Blondyna2177

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 28 Lis 2017
Posty: 3
Skąd jesteś (miejscowość/region): Małopolska
Posiadane auto: Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 km 2002r.
Piwa: 0/0
PostWysłany: Nie 03 Gru 2017, 15:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli chodzi Ci o moduł BSI to został on wymieniony bo szlak trafił poprzedni, także tam raczej wszystko jest ok. Po przekreceniu zapłonu słychać ze pompa pracuje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
jareq08

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 1499
Skąd jesteś (miejscowość/region): swiętokrzyskie
Posiadane auto: stilon 1.9 jtd, braval 2,0mjtd 165, pandziocha 1,3jtd 75KM.
Piwa: 96/3
PostWysłany: Nie 03 Gru 2017, 22:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bsi jest pod kierownica ,chodzi o skrzynke kolo aku i kostki polaczeniowe idace do skrzynki.Czujnik walu ,tez ma takie zagrania,ale jak wymieniony.Sa jakies bledy do odczytania?
PS.sprawdz rowniez same klemy,szczegolnie +
_________________
Drogie Panie za kierownicą,zamiast bawić się telefonem,pobawcie się manetką od kierunkowskazów,,,może wyrobicie sobie ten nawyk informowania innych o zmianie kierunku jazdy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
Blondyna2177

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 28 Lis 2017
Posty: 3
Skąd jesteś (miejscowość/region): Małopolska
Posiadane auto: Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 km 2002r.
Piwa: 0/0
PostWysłany: Pon 04 Gru 2017, 09:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ta skrzynka z bezpiecznikami koło aku została wymieniona. Klemy są również nowe, wszystkie masy czyszczone... Jeśli chodzi o błędy to tylko poduszka. Dzisiaj auto juz nie odpaliło, objawy podobne jak przy awarii czujnika położenia wałka rozrządu, chce zalapać ale nagle pff i koniec no ale czujnik jest nowy i przy jego awarii nie wyswietalo się loose conection. Natomiast dzisiaj przy uruchomieniu lose pojawiało sie dopiero przy drugim przekreceniu stacyjki a wcześniej odrazu na zapłonie.. Może to moduł silnika.? [/list]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
FITEK

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 26 Mar 2017
Posty: 3
Skąd jesteś (miejscowość/region): Kraków
Posiadane auto: FIAT STILO 1.9 JTD 115km 2002
Piwa: 0/0
PostWysłany: Wto 03 Lip 2018, 17:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie loose connection wyswietlało sie zawsze po przekręceniu kluczyka raz odpalał za pierwszym raz za drugim razem a raz za trzecim nieraz czwartym razem ogólnie nie było reguły. Czujnik wałka miałem wymieniony dużo wczesniej. Mechanik NIE MÓGŁ SIE PODŁĄCZYC DO KOMPUTERA!? Wymienił węzyk paliwowy, uszczelnił wąż doprowadzający powietrze był jakiś czas komunikat ale palił za pierwszym razem potem znów wróciło do dawnego stanu (2-3-4-5 raz odpalał i komunikat loose connection). Pojechałem do innego mechanika BEZ PROBLEMU SIE PODŁĄCZYŁ DO KOMPA!!! Okazał sie czujnik wału (sprawność 20%) i na dodatek brak komunikaci/współpracyz nowym czujnikiem wałka razzadu(który był wczesniej wymieniony innej firmy)!!! Teraz pali na dotyk.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.auto.com.pl Strona Główna -> Elektryka/Elektronika/Komunikaty. Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group