corsa d wyłącza się lpg

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.auto.com.pl Strona Główna -> Instalacje LPG - IV generacja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
halomistrz

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 7
Skąd jesteś (miejscowość/region): k-g
Posiadane auto: punto
Piwa: 0/0
PostWysłany: Pon 24 Lip 2017, 14:45    Temat postu: corsa d wyłącza się lpg Odpowiedz z cytatem

Mam corsę 1,2 z 2014 r i przebiegiem 67tys.km z fabrycznym LPG i czasami w aucie wyłącza się lpg.Konkretnie po odpaleniu auta powinna migać lampka od lpg i po nagrzaniu autko przechodzi na gaz i lampka świeci ciągłym światłem.I tak zazwyczaj jest -samochód jeździ dobrze nic w trakcie jazdy sie nie dzieje złego.Ale czasami po uruchomieniu lampka nie miga (tak jakby się go ręcznie przełączyło na benzynę) i muszę nacisnąć przycisk żeby autko przeszło na zasilanie gazowe.Co może być powodem takich wyłączeń?zauważyłem że często dzieje się tak jak odpali się silnik żeby np wyjechać z garażu ,zgasi i odpala za np 5 minut i wtedy jest przełączone na benzynę.Wygląda że auto tak reaguje jak tylko chwilę pracuje i jest gaszone i za parę chwil odpalane ponownie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
mk0367

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 20 Sty 2014
Posty: 873
Skąd jesteś (miejscowość/region): OLSZEWO-BORKI/OSTROŁĘKA
Posiadane auto: Poprzedni Voyager 2.5 Pb+Lpg 1995...czarna perła obecnie voyager 2.4 Pb+Lpg 2000rok...chrysler PT 2.0 Pb +LPg 2001 rok.
Piwa: 60/1
PostWysłany: Pon 04 Wrz 2017, 13:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem co dokładnie masz założone w lpg i jak wpinane itp itp.
Z tego co zrozumiałem problem jest taki,że czasami centralka w kabinie nie "świeci się" i nie informuje a zachowuje się jak na etapie ręcznego przełączenia na Pb.
Na początek sprawdź podłączenia instalacji lpg do masy i napięcia na aku ...stan tych połączeń. Sygnał "po stacyjce" raczej znajdzie gaziarz tak samo jak podłączenia-połączenia...po za tym bardzo prawdopodobne uszkodzenie centralki w kabinie.
_________________
-POMAGAM ALE MYLIĆ SIĘ LUDZKA RZECZ-

Był voyager 2.5 Pb+Lpg 1995

Obecnie Chrysler Voyager 2.4 Pb+Lpg 2000
Chrysler PT 2.0 Pb+Lpg 2001

"Zpa" Instalator LPG marki STAG nr.ewid. 380/4
Tel 881969730
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
halomistrz

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 7
Skąd jesteś (miejscowość/region): k-g
Posiadane auto: punto
Piwa: 0/0
PostWysłany: Sro 06 Wrz 2017, 09:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Klemy czyste,akumulator sprawny,co do połączeń instalacji to będzie trudne ponieważ instalacja jest fabryczna Landirenzo montowana w fabryce i nie widać dodatkowych połączeń jak w instalacjach dokładanych.Narazie chyba sobie odpuszczę ponieważ sytuacja występuje wyłącznie wtedy gdy następuje zgaszenie silnika i bardzo krótka przerwa w jego pracy i kolejne odpalenie.Zastanawiam się czy wymiana filterków by nie pomogła,szczególnie tego przy parowniku,ale jest tam fatalny dostęp.Nie dam raczej rady wyjąć zabezpieczenia pod elektrozaworem i ponownie go założyć.Trzeba będzie chyba wykręcić cały elektrozawór z parownika,a to wiąże się z odkręceniem rurki doprowadzającej gaz.(w poprzednich moich autach dostęp do tego był) Pojadę chyba do gazownika wymienić ten filtr fazy ciekłej i zobaczymy.Auto mam od pół roku i nie wiem co było między czasie robione ,bo auto pofirmowe ale z przebiegiem niecałych 70 tys.km (niestety niezbyt wcześniej serwisowane)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
halomistrz

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 7
Skąd jesteś (miejscowość/region): k-g
Posiadane auto: punto
Piwa: 0/0
PostWysłany: Pią 29 Wrz 2017, 17:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczoraj zdarzyła się dziwna rzecz,mianowicie auto przeszło samo na benzynę i nie dało się go przełączyć na gaz (lampka w przycisku po naciśnięciu mignęła kilka razy i gasła i tak za każdym razem) po zgaszeniu silnika i odczekaniu kilku minut wszystko wróciło do normy.Miałem wrażenie że zanim mi się to pojawiło ,na moment błysnął check, ale nie mam pewności bo to był moment.Po tym zdarzeniu na ok 2 godz odłączyłem akumulator oraz złącza komputera silnika i komputera lpg (może coś na złączach nie stykało?) Na razie auto śmiga ,ale coś mu widać dolega.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Postaw piwo (podziękowanie dla autora tej wiadomości)
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum forum.auto.com.pl Strona Główna -> Instalacje LPG - IV generacja Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group